ПРОЕКТИРАНЕ

Проучване на място

Проучване за безжична мрежа е физически преглед на помещенията на потребителя, за да се проверят възможно най-добрите места за инсталиране на точките за достъп и преносното оборудване. Проучването на място е първата стъпка при идентифицирането на идеалните места за инсталиране на точките за достъп, както и къде ще бъдат монтирани външните антени. Нашите техници могат да  идентифицират проблемните области предварително, като например метални конструкции, електропроводи, както и други форми на RF смущения, които ще попречат на силата и производителността на безжичната мрежа.

При инсталиране на безжична мрежа във вашите помещения, е необходимо да се използва специализирано оборудване за тестване, за да получите реално усещане за това къде безжичната мрежа се нуждае от допълнителни точки за достъп. iSpot.bg разполага с пълна гама от вътрешни и външни 802.11a/b/g антени за подобряване на силата на сигнала на безжичната мрежа. Бетонови стени, метални врати, метални покриви, микровълнови печки, бяла техника, електропроводни линии, стени телени мрежи, и дори хора могат да създадат хаос в безжичната мрежа.

Нашите специалисти ще посетят обекта на място, за да може да бъде предложено и реализирано оптимално решения за Вас.

На база извършеното проучване Вие ще получите предложението, което е максимално близко до Вашите желания.

Информацията, която ни е необходима :

Вашите изисквания: 

  • Покритие – желаните зони за покритие.
  • Какво ще се ползва – данни, VoIP, видео?
  • Какъв капацитет е нужен?
  • Колко крайни потребители (устройства) се очакват в мрежата?

Планиране:

  • Тук ще трябва да отговорите на специфични въпроси, относно структурата на обекта (напр. Какви са стените – тухла,бетон и т.н.)
  • Взема се решение за разположението на устройствата, окабеляването и т.н.

Ново мрежово проучване за безжично свързване

Провеждането на проучване за безжичното свързване е от съществено значение за правилното функциониране на Wi-Fi мрежата. Прекалено много Wi-Fi мрежи не работят както трябва или са със слаб сигнал. Провеждането на професионално проучване на обхвата, капацитета и натоварването ще спести на бизнеса Ви време и пари в дългосрочен план.
Използват се най-новите инструменти и техники, за да се начертае безжичното покритие на жалената от Вас област. След проучването ние Ви осигуряваме пълната документация за всички аспекти на проучването. Само след едно професионално проведено проучване за безжично свързване, Вие ще имате пълната информация, как можем да създадем една изцяло приспособима и сигурна безжична мрежа.
Важна точка от докладите за проучването на обекта е пълната съпоставка на хардуера, необходим за изграждане на безжична мрежа. Това може да бъде от значителна полза за мрежовите администратори, които трябва да се справят с ограничен бюджет за в бъдеще. Ние можем да проведем проучването взимайки предвид хардуера на всеки един производител на безжични устройства, което разширява възможностите за проектирането на мрежата.

Карти на покритие

Проучванията за безжичното свързване събират и показват информация от всички ключови области на безжичната мрежа, включително силата на получения сигнал, местата на точките за достъп, радиочестотни(RF) смущения и нива на шум. Отчетената информация позволява оптимизация на избора на честотен канал на точките за достъп , нивата на мощност и позицията им, което води до създаването на по-ефективна безжична мрежа. Уникалните софтуер и техники работят във всякаква среда, поддържат всички Wi-Fi (IEEE 802.11a / b / g / n / ac) мрежи.
Ако е необходимо, се осъществява прогноза за безжичната мрежа чрез начертаването на радиочестотното покритие(РЧ) на офисите, спестявайки разходите за първоначален анализ за ефективността на безжичната мрежа.

Спектрален Анлиз/ RF смущения

Пълният спектрален анализ ще включва откриване, измерване и записване на съществуващите радиочестотни смущения, които биха могли да намалят производителността на безжичната мрежа. Смущения от микровълни , пасивни инфрачервени датчици, Bluetooth и морално остарели безжични устройства може да имат дълбоко въздействие върху Вашата безжична мрежа.

Проучването за безжичното свързване включва следното:

• Откриване, измерване и записване на съществуващите RF смущения, които биха могли да намалят производителността на безжичната мрежа.
• Изчисляване реалните скорости на Wi-Fi мрежата, които могат да се очакват.
• Позициониране на точки за достъп.
• Позициониране на безжични мостове.
• Антени и друго оборуване за безжично свързване.
• Колокация на Wi-Fi точки за достъп с избор на канал за повторна употреба.
• Информация като: избор на антена, ориентация и поляризация.
• Търсене на признаци на отражение, пречупване, многопосочност, скрити възли, мъртви точки и др.

Документацията за проучването за безжичното свързване включва:

• Подробна информация за данните, събрани от проучването.
• Снимки на местоположението на безжичното оборудване.
• Карти на покритието на Wi-Fi точките за достъп
• Детайли за RF смущения.
• Списък на Wi-Fi оборудване.

Защо да рискувате с проблеми в Wi-Fi мрежата още от самото начало? Обадете се на експертите по безжично свързане, които отговарят на всякакви очаквания за безжичните мрежи.

След като техниците проучат  Вашите помещения, ние ще изготвим една проста схема на местоположението на точките за достъп, по този начин ще разберете цялостната структура на това как ще бъде инсталирана на вашата безжична мрежа.